Deneme Hikayeler 2

 Ad Soyad:________________Puan:_______Başlık:____________
Hazırlayan: Halit Taha Çetin       Günlerden bir gün Taha , Mete ve İsmail okulda bir afiş görmüş ve Öğretmenlerine sormuşlar Öğretmenlerine sormuşlar.
Öğretmen: Merhaba çocuklar bu afiş bir yarışma afişi bir dernek matematik ve Türkçe ile ilgili yarışma düzenliyor isterseniz katılabilirsiniz. Deyince Taha, Mete ve İsmail üç arkadaş yarışmaya katılmış.
Afişe dikkatli bakınca 20.000 TL para ödülünü olduğunu görmüşler ve çalışmaya başlamışlar  günler , haftalar geçmiş en sonunda sınav günü gelmiş  ve sınava girmişler . Müdür bey öğrencilere sonuçların okula bağış yapan birinin Televizyon kanalından yayınlanacağını söylemiş .
1 hafta sonra televizyonda açıklama yapmışlar ve orada Talha Çetin'in kazandığı söylenmiş ödülü almak için İstanbul'a gelmeleri söylenmiş. Bizim üçlüde heyecanlanmış çünkü Talha değil Taha sanmışlar ve okuldaki diğer öğrencilerde Taha ne isterse yapacaklarını söylemiş. Hepsi Taha ile oyunlar oynuyorlar onunla sohbet ediyorlarmış 2 gün sonra Taha ödülü almak için Ankara'dan , İstanbul'a gelmiş. Orada ödülün onun olmadığını Talha Çetin'in kazandığını ve bir yanlış anlama olduğunu anlatmışlar Taha Ankara'ya dönmüş. Kimse onunla konuşmamış ancak en yakın dostları ödülü kazanınca sadece onu tebrik eden arkadaşları Mete ve İsmail onunla beraber oyun oynamış ve Taha dostlarının en önemli şey olduğunu anlamış. 
fakat unutmayın ki gerçek dostlar sizi siz olduğunuz için sever .
sevgilerle admin06.
Aşağıdaki soruları metine göre cevaplayınız.
1.Sizce metnin başlığı ne olmalıdır?(25puan)
_________________________________________________
2.Metindeki şahısların  isimlerini yazınız (25puan)
________   ____________  ____________  
3.Metinin geçtiği yer neresidir?(25puan)
____________________________________
4.Metinde verilmek istenen ders nedir? (25puan)
_________________________________________________



Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil Ay Haftası

Konuşma Çarkı