Gözlerini Açar

Gözlerini açar.
Sabahın erken saatlerinde daha güneş doğmamışken enerji dolu bir şekilde uyanır.
Elini ve yüzünü yıkayıp hemen okul çantasını hazırlar.
Ardından üstünü giyinip, mutfakta kendisine sessizce tost yapıp yer.
Babasından aldığı harçlığı kontrol eder ve evden çıkar. Hâlâ güneşten eser bile yoktur karanlıkta sokak lambalarının aydınlattığı yolda huzur dolu sessiz bir biçimde yürürken birden saate bakar ve hiç saate bakmayan birisi olarak çok şaşırır, çünkü saat daha 06:25 geçiyordur.
Ancak beklediği otobüs 07:10 da sefere başlıyordu çok şaşırmıştı ama bir yandan mutluydu, hemen otobüs durağının yanındaki kafe'de bir çay eşliğinde Dünya klasiklerinden Dostoyevskinin "Yer altından notlar" adlı kitabını okumaya başlar. 
Kitapta bir yer onun çok dikkatini çekmiştir; (İnsana en çok acı veren şey, söyledikleriyle söylemek istedikleri arasındaki uçurumdur..")
Okurken bir yandan çayını yudumluyordu ancak kitabın dünyasına dalmıştı tâki çayının soğuduğunu fark edene kadar!
Hemen elini çantasına attı ve telefonunu aldı saatin 07:01 olduğunu fark etmesiyle hemen toparlandı ve hesabı ödeyip durağa geldi.
Otobüse binmişti ve tek kişilik koltuk ilk kez boştu büyük bir sevinçle koltuğa oturmuştu ve kitabına devam ediyordu.
Okulun oraya geldiğinde otobüsten inip sınıfına geçmişti.
Ders başlayınca bir not defterine not tutmaya başlamış ve ders hakkındaki önemli noktaları yakalayıp ders hakkında önemli ve kısa notlar çıkartmıştı.
Öğle arasında ilk 10 dakika yemek yiyip daha sonra kütüphaneye geçmişti orada kitabını okumaya devam etmişti ve 1 gün içinde kitabını bitirmişti.
Okul bitince çıkıp bir parkta spor yapmaya başlamıştı çünkü otobüsün gelmesine 20 dakika civarında zaman vardı.
Sporunu bitirip otobüse binmişti otobüste de kitap okumaya devam etmişti en sonunda evine gelip odasına geçince üzerini değiştirip ödevlerini yapmaya başlamıştı ödevleri bitince tuttuğu notlara bakıp o notlar hakkında testleri çözmeye başlamıştı en sonunda testlerini bitirmişti.
Saat 21:00 civarlarındayken 5 dakika kitap okuyup uykuya dalmıştı. ...
Gözlerini açar.
Rüyasında ne kadar yanlışı olduğunu anlar ve kendini düzeltmeye başlar kendisini rüyadaki kişiye çevirir ve gözlerini açar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeşil Ay Haftası

Konuşma Çarkı